داشتن یک رژیم غذایی مغذی برای قلب و تقویت زندگی باید برای همه، به ویژه برای زنان باردار مهم باشد. یک رژیم غذایی مغذی نقش کلیدی در بهبود سیستم قلبی عروقی جنین شما دارد. جنین شما نیز مانند بزرگسالان به اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین ها و مواد معدنی ضروری نیاز دارد. رشد قلب جنین در سه ماهه اول زنان باردار شروع می شود، بنابراین هر زن باردار باید از رژیم غذایی غنی از کلسیم و فسفر پیروی کند که برای رشد قلب کودک شما مهم است. من به همه مادران احتمالی پیشنهاد می کنم به محض باردار شدن با یک متخصص تغذیه مشورت کنند تا بارداری ایمن و نوزادی سالم داشته باشند.
رژیم غذایی مادر
قلب جنین در رحم در سه ماهه اول و دوم نسبت به اندام های اطراف آن بزرگتر است. همانطور که کودک شما رشد می کند، اندازه قلب افزایش می یابد. تغذیه جنین با تغذیه مادر مرتبط است. بنابراین، مادران باردار باید از محصولات کافئین دار، سدیم اضافی و کلسترول بالا دوری کنند، که ممکن است مانع رشد قلب جنین شما شود.
چه عواملی بر رشد قلب جنین من تأثیر می گذارد؟
- ناهنجاری های کروموزومی: در 50 درصد از نوزادان، ناهنجاری های کروموزومی با سندرم داون همراه است.
- سایر نقایص ژنتیکی: یک ژن ممکن است به طور غیر طبیعی ایجاد شود که منجر به ایجاد نقص مادرزادی قلب شود.
- دیابت: کنترل ناپایدار قند خون در زنان مبتلا به دیابت می تواند علت افزایش خطر نقص قلبی در نوزاد باشد.
- سرخچه (سرخک آلمانی): خوشبختانه، سرخچه امروزه یک اختلال نادر است، با این حال متخصصان زنان و زایمان توصیه می کنند که برای تأیید اینکه آیا مادر در برابر سرخک آلمانی در مرحله اولیه بارداری محافظت می شود، آزمایش سرخچه انجام شود.
- مواد مخدر یا سوء مصرف مواد
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناخواسته: رنگ ها، حلال ها، آفت کش ها. آلاینده های هوا مانند تری کلرواتیلن؛ و احتمالاً باید از تشعشعات مرگبار اجتناب شود.
- مشکلات رایج قلبی
نقص قلبی یک پدیده نادر است. از هر 1000 بارداری فقط 8 مورد با ناهنجاری های قلبی تشخیص داده می شود.
بهترین غذاها برای سلامت جنین کدامند؟
زنان باردار باید رژیم غذایی غنی از غلات کامل، سبزیجات برگ دار و پروتئین های بدون چربی را به طور منظم مصرف کنند. با این حال، در برخی موارد، مادران باردار ممکن است بر غذاهای غنی از مواد معدنی و مغذی تأکید کنند. مهمترین مواد معدنی که به طور قابل توجهی بر رشد قلب جنین تأثیر می گذارد کلسیم، مس، فسفر و تیامین است. شیر سرشار از کلسیم است و می توان روزانه به ترتیب 1000 و 700 میلی گرم آن را مصرف کرد. روزانه حداقل 1 میلی گرم بادام هندی، لوبیا چشم بلبلی بخورید، زیرا منبع خوبی از مس هستند. در نهایت، حدود 1.4 میلی گرم جو، نخود فرنگی و بیشتر گوشت بخورید، محصولات گوشتی منبع غنی تیامین هستند.
کدام غذاها رشد قلب جنین را کاهش می دهند؟
- غذاهای ناسالم
- کلسترول بالا
- محصولات با کافئین بالا
علاوه بر افزایش مصرف غذاهای مفید برای قلب، مصرف غذای ناسالم را محدود کنید، میزان کلسترول و سدیم دریافتی خود را که به ترتیب باید کمتر از 300 و 3000 میلی گرم در روز باشد، کنترل کنید. افزودنی های غذایی یا مواد شیمیایی مانند MSG می توانند عوارض جانبی بر روی کودک در حال رشد شما داشته باشند. همچنین می توانید از پزشک مربوطه خود مشاوره بیشتری دریافت کنید.
پس از زایمان
هنگامی که کودک شما به دنیا می آید، قلب او به طور همزمان همراه با سایر اعضای بدن رشد می کند. علاوه بر این، ماهی، ماهی قزل آلا، ماهی تن و بذر کتان را به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید که از قلب در برابر آنتی اکسیدان ها محافظت می کند.
بارداری یکی از حیاتی ترین و حساس ترین مراحل زندگی هر زنی است. هر خانمی باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای داشته باشد و از غذاهای مضر برای کودک خود دوری کند. اعتدال کلید است، همه چیز را به اندازه داشته باشید. مهمتر از همه، 2 تا 3 بار در روز شیر بنوشید، مکمل های مغذی کافی مصرف کنید و استراحت کافی داشته باشید. نترسید و به عنوان یک مادر احتمالی از سفر زیبا لذت ببرید.
راهکارهایی برای بهبود تغذیه مادران
رژیم غذایی
بهبود رژیم غذایی از نظر تئوری جذاب ترین و بالقوه پایدارترین استراتژی برای بهبود و حفظ تغذیه مادر است زیرا به عوامل اقتصادی، تأثیرات فرهنگی، آموزش و عوامل محیطی گسترده تر از جمله کشاورزی بستگی دارند. چالشهای اضافی ممکن است در طول بارداری ظاهر شود، از تغییرات در اشتها، تهوع، و استفراغ در اوایل بارداری تا ترس از انسداد زایمان به دلیل عدم تناسب سفالو لگن.
یک مرور کلی اخیر از بررسی های سیستماتیک به طور خاص بر مداخلات تغذیه ای خاص متمرکز شده است که LBW را به عنوان نتیجه هدف قرار می دهد. این مرور شامل نتایج کارآزماییهای تصادفیسازی شده چندگانه (RCTs)، با 16 مرور با کیفیت بالا بود. به طور کلی، بهبود وضعیت تغذیه زنان با اثرات مثبت بر LBW، SGA و PTB همراه بود. به طور خاص، آموزش تغذیه به همراه مکملهای چند ریز مغذی (MMN)، مکملهای خوراکی ویتامین A، کلسیم با دوز پایین و روی در دوران بارداری خطر ابتلا به LBW را کاهش داد.
مکمل های تغذیه مادر
مکملها در دوران بارداری، که معمولاً از سه ماهه دوم شروع میشوند، در سطح جهانی محبوب هستند، مصرف آنها آسان است و به جز مکملهای جامعتر، نسبتاً مقرون به صرفه هستند. مکملهایی که باید در اینجا در نظر گرفته شوند عبارتند از آهن/فولیک اسید (IFA)، MMN، و مکملهای تغذیهای جامعتر، که پرمصرفترین آنها مکملهای تغذیهای مبتنی بر لیپید بهخصوص برای بارداری/شیردهی طراحی شدهاند.
مکمل های فولات آهن (IFA)
در سطح جهانی توسط WHO توصیه می شود و در حال حاضر به طور معمول در دستورالعمل های ملی برای کشورهای با درآمد متوسط کم گنجانده شده است. محدودیتهای استفاده از آنها شامل کمبود یا نبود منابع در مراکز بهداشتی محلی و رعایت در استفاده از آنها است.